Режим роботи магазина:
ПН - СБ: с 8:00 до 18:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Каталог

Купити плаваючі Бойл

Нікому не хочеться просто просидіти цілий день з вудкою і прийти додому без улову. Тому завжди потрібно враховувати безліч різних деталей, які допоможуть зробити риболовлю максимально ефективною. Особливу увагу досвідчені рибалки приділяють приманок, адже від них безпосередньо залежить результат. Одна з таких приманок - плаваючі Бойл, які також називаються поп-ап. Розберемося, що це таке і навіщо вони потрібні.

Чому варто купувати плаваючі Бойл?

Бойл - це спеціальні насадки, які виконують роль приманки. Найчастіше вони мають форму кульки, pop_up рідше - циліндра. Є кілька видів - плаваючі, потопаючі і пилять. Ми докладніше розглянемо перший вид. Виготовляються вони з тіста, круп і деяких інших матеріалів. До складу додаються різні ароматичні речовини. Саме вони і привертають рибу, яку буде набагато легше зловити. Надаватися плаваючий бойл pop-up не на сам гачок, а на волосінь поруч з ним. При закиданні в воду приманка спливає, а гачок знаходиться трохи нижче, під нею.

У таких насадок є маса переваг:

  1. легко ловити рибу в будь-якому водоймі, не замислюючись про глибину і перебігу;
  2. приманка не опускається в мутний мул, її добре видно;
  3. завдяки сильному запаху видобуток можна дістати досить легко і швидко;
  4. в основному на плаваючі і тонуть Бойл ловиться велика риба.

Якщо у вас щось працює не так, значить, ви знайшли не дуже хороший товар. Пам'ятайте, що закуповувати всю оснастку потрібно тільки в перевірених місцях. Наприклад, у нас можна купити їх недорого, але при цьому вони дуже якісні. Добре спливають, тримають форму, довго не розмокають, але при цьому випускають досить сильний запах.

Як вибрати розмір плаваючих бойлов?

Від розміру бойла залежить, яка риба буде звертати на нього увагу. Чим він більший, тим простіше буде позбутися дрібних рибок, які просто його злякаються. Як правило, гранули невеликі, але можуть досягати і 30 мм в діаметрі. Тому їх варто купити для лову коропа і інших риб з того ж сімейства. На відміну від малюків, у них набагато більше можливостей захопити приманку, а потім потрапити на гачок. Але як правильно вибрати розмір? Порівнюємо маленькі і великі насадки.

Переваги та недоліки плаваючих міні-бойлов:

  • Довше зберігають запах і форму, тому що більш рівномірно нагріваються і охолоджуються в воді.
  • Риба краще реагує на дрібну їжу і буде звертати увагу спочатку на неї.
  • Маленькі приманки простіше закидати на далекі відстані.

З недоліків же явно виділяється те, що на мініатюрні кульки діаметром до 10 мм реагуватиме всяка дрібниця і не виключено, що ваш улов вас злегка розчарує. Крім того, їх виготовлення в домашніх умовах відбере купу часу і нервів. Втім, цей недолік відпадає, якщо ви просто купите Бойл в магазині - це набагато вигідніше і зручніше. Та й в товарі можна бути повністю впевненим, адже над ним попрацювали професіонали. А ось що вийде будинку, ніколи не знаєш. Ще важливий момент - якщо ви не знаєте, на що буде клювати короп в конкретному водоймі, покупні приманки дозволять поекспериментувати. Візьміть кілька варіантів різних кольорів і смаків і пробуйте, що спрацює краще.

Плаваючі Бойл для коропа та інших великих риб за розміром варіюються від 10 до 30 мм. плюси:

  • Великий улов і відсутність помилкового клювання через дрібних рибок.
  • Хороша видимість навіть в каламутній воді, особливо, якщо гранули яскравих кольорів.
  • Дозволяє ефективно ловити рибу, коли якщо її дуже багато в одному місці і вся різних розмірів.

Однак буває так, що неактивна риба не помічає наживку, або ж наїдається підгодовувань і перестає клювати, оскільки вже не голодна. Ще великі Бойл можуть підсихати і не так активно виділяти аромати. Але ця проблема легко вирішується. По-перше, в воді кульку трохи розмокне, хоч на це і буде потрібно якийсь час. По-друге, щоб не чекати розмокання, можна приготувати рідку суміш, яка дасть результати відразу ж. Для цього в звичайній скляній банці змішуємо воду з парою чайних ложок меду і можна додати прянощі, спеції, мають приємний солодкуватий запах (наприклад, корицю або ваніль). Перед самим закиданням навіть кращі плаваючі Бойл можна занурити в такий сироп на пару хвилин. Тоді від них відразу ж почне поширюватися насичений запах у воді і результат не змусить себе довго чекати.

Ловля на плаваючий бойл: особливості та принципи.

pop Видів наживок існує дуже багато, і хоча їх застосування в чомусь схоже, деякі відмінності все ж є. Для початку, потрібно зрозуміти пристрій, а потім ще й правильно виконати закріплення приманки. Як вже було сказано на початку, ловля на плаваючий бойл відрізняється тим, що він не падає на дно, а спливає, залишаючи гачок під собою. Короп припливає на запах, заковтує кульку, а потім надівається на гачок. Таким же чином ловляться лящ, карась, білий амур, язь, товстолобик і багато інших риб.

Основне завдання - зрозуміти, на який запах найкраще буде реагувати видобуток.

1. Влітку це фруктові і ягідні аромати - банан, полуниця, вишня. Також це можуть бути шоколад, мед, ваніль. Часто виробники змішують ці інгредієнти між собою, виходять дуже гарні ефективні суміші.

2. Восени можна купити плаваючі Бойл з ароматом мотиль, равлик або рак. В цей час підводні жителі наїдаються перед зимівлею і звикли черпати поживні речовини з дрібних ракоподібних. Так що подібні приманки в цей час потраплять прямо в ціль. Особливо, якщо до них додати ще й банановий аромат - риби його дуже люблять.

3. Те ж саме стосується зими і весни. Використовуйте запахи молюсків, краба, кальмара. У холодну пору можна активувати сонних риб за допомогою ківі, а перед нерестом застосовувати більш поживні гранули з рибного борошна.

Також зверніть увагу на інші види приманок. Краще самостійно розібратися, які Бойл краще - плаваючі або потопаючі. Чужі поради тут не завжди доречні, а ось власні експерименти допоможуть зрозуміти, що максимально добре працює саме у вас в конкретних водоймах. Ви точно будете знати, які кольори і запахи більше подобаються рибі, на якій глибині вона швидше клює, наскільки далеко від берега потрібно закидати гачок з приманкою і т.д. Обов'язково спробуйте хоча б кілька варіантів з нашого асортименту. Купити плаваючі Бойл в інтернет-магазині - це вигідно, швидко і зручно. А головне, що немає ніяких проблем і турбот з приготуванням.

Рекомендуємо відвідати наші категорії з Pop up бойлами:

pop-up-boilie

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім\'я*
Email
Введіть коментар*